www.vid.hr

2.Noć Neretvana u Splitu

U organizaciji Društva Neretvana i prijatelja Neretve u Splitu dana 09.prosinca u prepunoj dvorani  hotela Le Meridien Lav  održana je druga Noć Neretvana.

Samoj večeri prisustvovali su mnogobrojni uvaženi gosti: dožupan splitsko-dalmatinski Ante Šošić,Ela Žižić kao izaslanica gradončelnika grada Splita, načelnik općine Podstrana Mladen Bartulović, gradonačelnica Metkovića Katarina Ujdur, gradonačelnik Opuzena Ivo Mihaljević, načelnik općine Kula Norinska Nikola Krstičević, načelnik općine Zažablje Ivan Obradović, predstavnik dubrovačko-neretvanske županije Nikola Veraja, predsjednik Udruge lađara Dalibor Obradović, predsjednik udruge Dani Neretve u Zagrebu Srećko Ilić te ostali mnogobrojni uvaženi Neretvani i njihovi prijatelji. Predsjednik Društva Neretvana i prijatelja Neretve u Zagrebu Luka Vlahović uputio je prigodni dopis u kojem je zaželio uspješnu večer kao i uspješan cjelokupni daljnji rad.

Glavni gosti večeri bili su splitsko-makarski nadbiskup mons.Marin Barišić te ministar pravosuđa Ante Šprlje. Nadbiskup Barišić u svom je govoru izemđu ostalog istaknuo neretvanskog čovjeka koji je zapravo od svog rođenja imao i koristio veslo ali da za neretvanske ljude ne vrijedi izreka da smo „veslo sisali“.

U glazbenom dijelu nastupili su KUD Metković, Pučki pivači Rogotin i tamburški sastav Dukati. Naravno da ovakva večer nije mogla proći proći bez neretvanskih specijaliteta lisaka te brudeta od jegulja i žaba.

Uz odličnu hranu i piće te veličanstvenu atmosferu bila je to još jedna prilika za pravo neretvansko druženje.

Click to enlarge

Click to enlarge

Click to enlarge

Click to enlarge

Click to enlarge

Click to enlarge

Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge
Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge
Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge