->  NOVOSTI 2008 >>> 4.11.2008.: -Uređenje Plivora...

 

Preneseno sa www.metkovic.hr

 Radovi na Plivoru u Vidu

Vid, 4.11.2008. - Pilanjem dvaju platana, što je završeno danas oko 14 sati, započelo je pripremanje terena na kojem će se sljedećih dana započeti s izgradnjom autobusnog stajališta u Vidu.
Na izgradnju stajališta čekalo se oko godinu i pol, a glavni razlog tomu jest što se morala pronaći nova lokacija jer su se dosadašnje u središtu mjesta, uz novoizgrađeni muzej i na ulazu s lijeve strane prije mosta, pokazale neprimjerenima. Novo stajalište nalazit će se uz parkiralište izgrađeno na Plivoru koje će u budućnosti služiti i kao okretište autobusima. To mjesto je izabrano kako bi se, radi sigurnosti, s glavne prometnice maknula djeca koja su do sada uz nju čekala školski autobus.
   Radove će izvoditi metkovska tvrtka GP Obšivač, a investitor je Županijska uprava za ceste. Osim radova na izgradnji budućeg autobusnog stajališta, u Vidu se izvode i radovi na trenutno neiskorištenom dijelu parkirališta na kojem će se urediti sportsko rekreacijska površina. Kad sve bude gotovo tamo će biti dječja igraonica, zog za bućanje i igralište za odbojku na pijesku.