->  FOTO 2016.  >>> 30.10.2016.: -Natjecanje u spremanju toća-2.Toćijada u Momićima 

 

2.Toćijada Momići-30.X.2016.

U organizaciji KUU ŠKRAPA u Momićima je održana gastronomsko-zabavna manifestacija „Toćijada“, natjecanje u pripremanju toća. Sudjelovalo je 17 ekipa a prvo mjesto osvojila je ekipa „Taman“, drugo mjesto pripalo je ekipi „Gurmani rujnička dica" u kojoj je Pero Volarević bio glavni kuvar. Pobijedio bi, kaže, da se mogao pripremiti, došao je (a i saznao)u zadnji trenutak. Treće mjesto podijelili su Kasupije i "EEE". Bile su tu i dvije vidonjske ekipe Plava kamenica (prošle godine 2.mjesto) i Gurmani (miješano vidonjsko-rujnička) koja je van konkurencije spremala i brujet. Po pravilima organizatora, toć se kuva od tri vrste mesa: od divljači, (p)tice i junetine a najmanje dvije vrste moraju biti u toću. Nakon dva ipol sata pripreme i kuvanja, sve teće su označene brojevima i donesene na poseban stol na kojem je ocjenjivački žiri imao priliku sve kušati i donijeti ocjene. Po završetku dodjele nagrada, na zadovoljstvo natjecatelja i gledatelja prionulo se degustaciji, toća je bilo dovoljno za sve. Osim po stolovima, organizator je pripremio i poseban toć za gledatelje. koji se besplatno degustirao. I vrijeme je poslužilo, sunčano i toplo, inače u Momićima sunce vrlo rano zađe za Rujnicu.

Click to enlarge

Click to enlarge

Click to enlarge

Click to enlarge

Click to enlarge

Click to enlarge

Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge
Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge
Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge
Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge
Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge
Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge
Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge
Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge
Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge
Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge
Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge
Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge
Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge