->  Foto 2017 >>> 12.2.2017.: -79 foto -4.raštikijada u Vidu

4.Raštikijada u Vidu 12.II.2017.-1.dio

U organizaciji Udruge mladih Vid na Naronitanskom trgu ispred Arheološkog muzeja Narona uz nazočnost više stotina gledatelja održana je 4.raštikijada, natjecanje u kuvanju raštike i suva mesa. Sudjelovalo je 16 ekipa a na meniju ekipa našla se gotovo sva domaća spiza, od kruva ispod sačure, divenica, domaćih kobasica, žmara, sira iz mišine, pancete i umbule, slanih srdela, suvih smokava i svega ostalog, bilo je slobodno za sve nazočne uz domaće vino. Gurmani su mogli doći na svoje, spize je bilo obilato za sve. Po pravilima dopušteni sastojci su bili: raštika, krumpir, samo suva svinjetina dok su po želji dopušteni začini i još jedna vrsta zelja (blitva, komorač i sl.). Vrijeme je bilo sunčano i toplo, gotovo za kratki rukav.

Kuvana raštika izuzeta je za ocjenjivanje u posebne posude i označena brojevima tako da je stručni žiri na čelu sa poznatim gastronomskim stručnjakom prof. Veljkom Barbierijem na temelju donio ocjene na temelju okusa i mirisa te dekoracije stola. Zbrajanjem ocjena žirija proglašeni su pobjednici: 1.mjesto: "Gurman i prijatelji" iz Momića, 2.mjesto Kasupije iz Podrujnice te treće mjesto Plava Kamenica. (foto Marko Marušić)

>>> još 228 fotografija

Click to enlarge

Click to enlarge

Click to enlarge

Click to enlarge

Click to enlarge

Click to enlarge

Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge
Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge
Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge
Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge
Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge
Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge
Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge
Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge
Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge
Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge
Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge
Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge
Click to enlarge