->  Foto 2018 >>> 8.11.2018.: -Zetovska ulica u Vidu

Vidonjska Zetovska ulica

11.08.2018.-Kada je mjesno Povjerenstvo za imenovanje ulica davne 2006.g. predalo prijedloge imena ulica nije ni slutilo da će ulica, zadnja po abecednom redu, izazvati toliko zanimanje javnosti. Naime predviđeno da ulica južno od župnog groblja na vrh Strane po prijedlogu Povjerenstva dobije ime ZETOVSKA i uz prijedlog dali su obrazloženje kako slijedi :

ZETOVSKA ULICA

Novonastala ulica nakon prošle urbanizacije, za istu se ustalilo ime proizašlo iz zasnivanja obitelji muškaraca koji su se oženili Vidonjkama i tu izgradili kuće i nastanili se. Ime ulice odaje vidonjsku toleranciju a i svojevrsna je oda ljubavi jer su se zbog iste odrekli svoga staništa i nastanili ovdje. Proteže se od kuće Zdenke Bezera do zapadnih bedema.

Gradsko vijeće Grada Metkovića na svojoj VIII. sjednici 20.05.2010. godine po preporuci Komisije za imenovanje ulica i trgova, prihvaća prijedlog mjesnog povjerenstva bez ijedne primjedbe.

Svako malo neki od medija „zakače“ se za ovu ulicu i njeno ime pa je tako ovih dana u mjesto stigla novinarska ekipa iz Večernjeg lista koju su činile novinarka Slavica Vuković i fotografkinja Miranda Čikotić. Okupile su sve dostupne zetove iz Zetovske ulice i uz iće, piće i malo pisme napravile reportažu. Predviđeno je da objava bude u Večernjem listu 18.11. 2018 (nedjelja) ukoliko dođe do promjena bit ćemo na vrijeme obaviješteni.

Click to enlarge

Click to enlarge

Click to enlarge

Click to enlarge

Click to enlarge

Click to enlarge

Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge
Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge