->  Foto >>> 13.5.2007.: -kod sestara Karmelićanki i po Zagrebu...

 

Skitam se i snimam (foto-reportaža)

Boraveći u Zagrebu  na sajmu turizma  (11. i 12.svibnja 2007. gdje je Udruga lađara već tradicionalno promovira Marton lađa  susreo sam nekoliko naših župljana.

 Na našem štandu posjetila nas je Senka Mlinarić, rođena Ilić sa svojim suprugom i kćeri. To joj nije prvi put da se srićemo na sajmu jer  posjeduju obiteljsku vinariju i bili su izlagači na VINOVITI. Vina smo degustirali, zar triba napomenuti kakva su! Na lađarskom štandu počastili smo ih neretvanskim specijalitetima  kojima joj je kćer oduševljena.

Senka i Zdravko Mlinarić sa kćeri...Senka i Zdravko Mlinarić sa kćeri...

(za komentar slike zadržite miša na slici)

Poslije obveza na sajmu zaputio sam se u Mariju Bistricu u posjet samostanu sestara karmelićanki u kojima je i naša župljanka sestra Natanaela Šiljeg. Prije 19 godina dala je doživotni zavjet i od tada nije bila u Vidu, stalnim kontaktima sa rodbinom  i posjetom na našu stranicu upućena je sa svim zbivanjima u župi  te je tako saznala za knjige Srećka Ilića i zamolila da joj ih uputim. Došao sam nenajavljeno i njeno iznaneđenje je bilo tim veće a obradovala se i sitnicama koje sam donio a koje su vezane za našu župu.  Posebno je rasveselila  milenijska fotografija  na kojoj je tražila svoje. U ugodnom razgovoru rekla nam je da je u samostanu sa još 13 sestara i da su prije mjesec dana primili u zajednicu sestru  Mariju Karmen iz Korčule koja je tada dala svoj doživotni zavjet a do kraja ove godine očekuju još dvije sa istim zavjetom.

Sestra Natanaela inače je predstojnica u samostanu, pozdravlja sve u župi poručuje  da se volimo i međusobno poštujemo u koju nakanu ona svakodnevno moli za sve nas.

kapelica samostana kapelica samostana u posjeti u razgledanju foto albuma... u razgledanju foto albuma... 

jedva čekam ovo pokazati mojim sestrama... ...evo moje tetke Mare...  Natanaela i novo pridružena sestra Karmen... Natanaela i novo pridružena sestra Karmen...

(klikni za uvećanje-za komentar slike zadržite miša na slici)

 

U večernjim satima posjetili smo prostorije DRUŠTVA NERETVANA i PRIJATELJA NERETVE  u Zagrebu gdje smo susreli nekoliko

naših župljana i uz zakusku i čašicu razmjenili mnoga pitanja i prepričali razne zgode vezano za naš kraj.

Župljani na časici razgovora Dijana, Ivan, gsp Šešelj, Srećko i Tomislav

kume ja bi doma...

u šetnji Zagrebom...

a disi, nismo se vidili 100 godina... trener naših lađara i njegov Badi

(za komentar slike zadržite miša na slici)

ŠALJITE NAM SVOJE FOTO-URADKE SA VAŠIH IZLETA I SUSRETA SA NAŠIM ŽUPLJANIMA I ONIMA KOJI SU VEZANI UZ ŽUPU