www.vid.hr

 

POZIV za PRIPREMU

24.broja župnog lista

"Ono što nije zapisano nije se ni dogodilo"

 

21.11.2018.-Pred nama je kraj i ove godine. Vrijeme je za pripremu 24.broja Lista župe Gospe Snježne koji bi trebao izaći na Cvjetnicu (14.travnja) i tako nastaviti ono što je započelo prije okruglih 20.godina sa prvim brojem lista koji prati događanja u župi tijekom godine.

Pozivaju se svi zainteresirani koji žele pripremiti tekst za ovaj broj da najkasnije do 31.siječnja dostave materijale (tekst i foto) na mail:

 

NAPOMENA: materijali za župni list prikupljanju se iskljucivo u DIGITALNOM obliku (putem e-maila, na USB i CD medijima). Vlastoručno pisani ili isprintani materijali neće se primati.

Ima se o čemu pisati, to je nešto što ostaje za povijest našim budućim naraštajima kada budu čitali o ovome vremenu, istraživali o svojim korijenima ili slično. Starije generacije imaju puno doživljaja iz zvog djetinjstva, tadašnjeg načina života koji je nezamisliv današnjim generacijama pa bi bilo lijepo to vrijeme i tadašnji način života ovjekovječiti u listu.

Kako list sada izlazi u boji poželjno bi bilo da se objave stare fotografije na kojima su ljudi i događaji te mjesta koja su tada bila centar događanja (riva...) također iz proteklih vremena.

List izlazi u vrijeme Uskrsa i žudija moglo bi se početi u narednim brojevima kroz jedan feljton objavljivati stare fotografije žudija i na taj ih način otrgnuti zaboravu.

U župi (osim malonogometnih klubova) djeluje i jedan gotovo neprimjetan klub, Boćarski klub Prud koji se natječe u 3.ligi. Stoga pozivamo njihove članove da pripreme jedan tekst o klubu, kao i o našim boćarima koji igraju u višem rangu.

Naravno i za mlađe ima mjesta samo treba dobra volja...

Ideja ima puno, samo treba odvojiti djelić svog vremena i napisati tekst...