www.vid.hr

 

POZIV za PRIPREMU

23.broja župnog lista

"Ono što nije zapisano nije se ni dogodilo"

 

6.1.2017.-Završila je i protekla godiona. Vrijeme je za pripremu 23.broja Lista župe Gospe Snježne koji bi trebao izaći na Uskrs (1.travnja) i tako nastaviti ono što je započelo prije 19.godina sa prvim brojem lista koji prati događanja u župi tijekom godine.

Pozivaju se svi zainteresirani koji žele pripremiti tekst za ovaj broj da najkasnije do 31.siječnja dostave materijale (tekst i foto) na mail:

zupni.list@vid.hr

 

Ima se o čemu pisati, to je nešto što ostaje za povijest našim budućim naraštajima kada budu čitali o ovome vremenu, istraživali o svojim korijenima ili slično. Starije generacije imaju puno doživljaja iz zvog djetinjstva, tadašnjeg načina života koji je nezamisliv današnjim generacijama pa bi bilo lijepo to vrijeme i tadašnji način života ovjekovječiti u listu.

Kako list sada izlazi u boji poželjno bi bilo da se objave stare fotografije na kojima su ljudi i događaji te mjesta koja su tada bila centar događanja (riva...) također iz proteklih vremena.

List izlazi u vrijeme Uskrsa i žudija moglo bi se početi u narednim brojevima kroz jedan feljton objavljivati stare fotografije žudija i na taj ih način otrgnuti zaboravu. Ove godine festival žudija je po prvi put u Mariji Bistrici i biti će lijepo otići na jedan izlet u najveće marijansko svetište u Hrvata.

Naravno i za mlađe ima mjesta samo treba dobra volja...

Ideja ima puno, samo treba odvojiti djelić svog vremena i napisati tekst...