->  Foto >>> 13.9.2007.-Udruga Radost Ploče

 

 LIKOVNA KOLONIJA „RADOST U SLICI 5“

 

Udruga "Radost Ploče"  već 5 godine za redom  organizir  kulturno–humanitarnu manifestaciju Likovnu koloniju na kojoj sudjeluju članovi udruge, volonteri i slikari iz šire regije naše županije, Splita i susjedne BiH. Nastale umjetničke slike slikari doniraju za prodaju u humanitarne svrhe za rad udruge.

 

Likovna kolonija  je projekt usmjeren razvijanju multikulturalnosti, tolerancije, poštivanja različitosti i sudjelovanja mladih  s invaliditetom u društvu. 

 

Cilj projekta je: 

Socijalizacija i integracija osoba s mentalnom retardacijom, podizanje svijesti članova šire zajednice o postojanju osoba s mentalnom retardacijom u njihovoj blizini, te njihovim mogućnostima i kvalitetama.

 

a). Poticanje likovnog stvaranja i kreativnog izražavanja osoba s mentalnom  retardacijom u interakciji s likovnim umjetnicima

b). Razvijanje međusobne komunikacije,razumijevanje socijalnih potreba i integracije osoba s invaliditetom u svakodnevni život zajednice

c). Održavanje tradicije likovne kolonije , izložbe nastalih slika  i priredbe povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom  (3.prosinca) i proslave Međunarodnog dana volontera (5.prosinca) kao  doprinos kulturnim događanjima našeg grada

d). Promicanje vrijednosti volonterizma i društveno korisnog rada.

 

Zajedničko  druženje i komunikacija  između  slikara,osoba s mentalnom retardacijom i volontera,  izrada kreativnih radova doprinosi  stjecanju samopuzdanja, razumijevanje različitosti, stvaranja prijateljstva i navika za pomaganjem ljudima u potrebi.

 

Ove godine Likovna kolonija "RADOST U SLICI 5" održat će se u subotu 15.rujna u Vidu kod Metkovića uz financiranje po treći put  Ministarstva obitelji i našeg dugogodišnjeg prijatelja i donatora gospodina Diega Miletića iz Ekvadora.Sudjelovat će oko 20-tak slikara iz Ploča,Metkovića,Opuzena,Dubrovnika,Bih,i Udruge Ruta  sa Cresa.

(Nada Boras)

 

 Nekoliko slika sa Likovnih kolonija održanih 2003,2004,2005 i 2006 g. >>> OVDJE