www.vid.hr

KOLIKO SMO ODGOVORNI

4.4.2021.- BUDIMO ODGOVORNI riječi su koje već godinu dana susrećemo na svakom koraku iste su nam upućene zbog pandemije virusa COVID-19. Svakodnevno slušamo i čitamo izvještaje o novim slučajevima oboljenja kao nažalost i preminulima kojih je u svjetskim razmjerima na stotine tisuća. Pored toga neodgovorni pojedinci ismijavaju one koji pokazuju imalo odgovornosti, bahate se nepoštivanjem propisanih mjera i slično. O takvima ne bi trebalo trošiti puno riječi da se sustav postavio kako treba , naime nitko od nas ne zna jeli prijenosnik ovog zlokobnog virusa ili nije ima onih koji pokazuju sve simptome a i onih koji ih nemaju.

Počela se prakticirati čudna odgovornost, naime kod onih kojima se utvrdi pozitivnost na COVID pita ih se sa kim su imali kontakt a oni brižno ne navedu ni članove svoje obitelji kako bi je (ne)odgovorno zaštitili. Kako je moguć takav scenarij pa zar nije jednostavnije od strane Službe  cijelu obitelj i radne kolege staviti u izolaciju. Nerijetko tako (ne)odgovorni  članovi  obitelji hodaju okolo često bez ikakvih poštivanja mjera. Zašto se automatizmom svi najbliži ne stavljaju u izolaciju? Ako je čovjek zdrav i imun na ovaj virus ne znači da nije nositelj istog i samim tim ugroza za sve oko sebe.

Kako nismo izolirana zajednica u posljednjih dvadesetak dana imamo konstantu određenog broja oboljelih pa i cijelih obitelji uz tendenciju rasta broja koja je eskalirala ovih uskršnjih blagdana. Na žalost došao je i taj dan od posljedica COVI a preminuo je naš mještanin iskrena sućut obitelji.

Postavlja se pitanje onima koji su (ne)odgovorni imaju li u svojoj bahatosti toliko snage reći njima da je  COVID laž i zavjera svjetskih mračnih sila. Poštovani župljani, poštovani nositelji bilo kakve vlasti, duhovni prečasnici poštujmo jedni druge , čuvajući sebe čuvamo sve oko sebe posebice svoje najmilije i one nemoćne.

Na kraju jedno pitanje za sve :

Bili odali ubojicu ili lopova ako ste svjedok takvom činu?

Vjerojatno će veći dio Vas odgovoriti DA , e tako kad sretnete nekoga na ulici a znate da bi trebao biti u izolaciji pozovite policiju, niste vi tim činom „žbir“ već ODGOVORNI GRAĐANIN.

 

SRETAN USKRS SVIMA I (P)OSTANIMO ODGOVORNI!